Vetedo
Tools

Todoist: de ideale tool om taken te managen

todoist

Om een overzicht te krijgen in al je persoonlijke taken raden we je aan gebruik te maken van een takensysteem. Dit is immers overzichtelijker dan lijstjes op papier en door alle functies beter in te richten dan een spreadsheet. Er zijn veel verschillende systemen op de markt om dit te regelen. Onze huidige favoriet is Todoist en in dit artikel leggen we dan ook waarom deze tool de ideale keuze is om je persoonlijke to do’s te managen.

Voor een persoonlijke takenmanager heb je niet het meest geavanceerde en ingewikkelde systeem nodig, maar wel voldoende opties om alles goed te kunnen managen. Todoist vult dit gat goed. De belangrijkste pluspunten:

  1. Strak en overzichtelijk design
  2. Eenvoudig in gebruik
  3. Flexibel aan te passen naar eigen smaak

Als je Todoist voor het eerst gebruikt, heb je dan ook binnen no-time je eerste takenlijsten gevuld.

Maar meer is ook mogelijk: door de mogelijkheid van labels, filters en een ruim arsenaal aan templates weet dit project management systeem voldoende flexibiliteit te geven om alles naar eigen smaak in te richten.

Ook grote projecten managen is geen probleem. Zo kun je makkelijk subtaken aanmaken en eenvoudig een groot project in meerdere kleine taken onderverdelen.Een overzichtelijke list view

Een handige functie van Todoist is het overzicht om te zien wat er de komende dagen moet gebeuren. Bovenaan vindt je het onderdeel ‘vandaag’ waarin alle taken staan waar je op dat moment de focus op zou moeten hebben. Daaronder vindt je het overzicht: ‘komende 7 dagen’ om te zien welke taken eraan komen.

Deze overzichten zijn ideaal om de juiste focus te hebben in de taken die moeten gebeuren. Bovendien krijg je precies de informatie die je moet weten: wanneer, wat en onder welke takenlijst de taak hoort.


Het karma systeem van Todoist

Een leuke functie van Todoist is de zogenaamde Karma functie. Door taken af te vinken bouw je ‘karma’ op. Hoe mee karma, hoe hoger niveau je krijgt toegewezen. Hierbij kun je zelf instellen hoeveel taken je per dag of week wilt afronden en kun je ook een vakantiemodus inschakelen als je even geen taken kunt afronden.

Haal je jouw targets niet en stel je vaak taken uit dan verlies je Karma. Het systeem is simpel en effectief. Hierdoor weet Todoist gebruikers op een leuke manier te motiveren om taken af te ronden.


Plan taken vanuit de inbox

Een handig onderdeel binnen Todoist is de inbox. Hier kun je alle ideeën van taken die je nog wilt plannen neerzetten. Later kun je taak dan eenvoudig naar een takenlijst verplaatsen.

We raden dan ook zeker aan om toekomstige taken op deze manier snel en goed in te kunnen delen.


Todoist is altijd en overal beschikbaar

Een groot voordeel van Todoist is dat de tool overal en altijd beschikbaar is. Zo kun je de tool benaderen vanuit je browser, is er een desktop applicatie en zijn er mobiele apps beschikbaar. Bovendien kun je Todoist ook offline gebruiken.

Dit is niet alleen handig als je vanuit verschillende apparaten toegang wilt hebben, maar ook als je bijvoorbeeld een nieuw apparaat in gebruik gaat nemen.


Slim je taken opnieuw plannen

Een unieke functie binnen Todoist is de mogelijkheid om je taken door een algoritme opnieuw te laten plannen. Dit is een slimme functie binnen de tool: door eerder gebruik weet de tool wanneer jij specifieke taken het best kunnen plannen.

Of je het als rode draad moet nemen? Dat niet perse, maar het is wel interessant om naar de suggesties te kijken en deze mee te nemen. De suggesties kunnen namelijk best wel eens een verassing opleveren.


Gratis al uitgebreid, premium een mooie aanvulling

Erg fijn aan Todoist is dat het basisgebruik gratis is. De meeste opties zijn gratis beschikbaar en je komt dus niet voor verrassingen te staan. Todoist is dan ook één van de meeste uitgebreide gratis takensystemen.

Hieronder de belangrijkste functies:

Daarnaast biedt Todoist ook interessante Premium features die voor een schappelijke prijs beschikbaar zijn. Denk aan de volgende mogelijkheden:

Kortom is Todoist een ideale persoonlijke taken manager. Het doet precies wat het moet doen, heeft een mooie interface en is overal beschikbaar. Bovendien heeft de tool zonder iets te betalen al veel uitgebreide mogelijkheden en voor wie meer wil is er de goedkope Premium versie beschikbaar.


Met Todoist aan de slag?

Wil je gelijk met Todoist aan de slag? Maak dan een gratis account aan via de officiële website.

Gerelateerde artikelen

IFTTT

Vetedo
5 jaar geleden

Online tools om nieuwe vaardigheden te leren

Vetedo
5 jaar geleden

Blinkist: de tool waarmee je eindelijk door je leeslijst heenkomt

Vetedo
5 jaar geleden
Mobiele versie afsluiten