Vetedo
Tools

Beste lees het later apps

Lees het later

Op het internet zijn er zoveel interessante artikelen beschikbaar dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Bovendien kom je vaak een artikel tegen op het moment dat je geen tijd hebt deze door te lezen of wil je het artikel later nog eens teruglezen.

Tegenwoordig zijn er veel apps op de markt die je kunnen helpen om artikelen die je tegenkomt te ordenen en op een later moment eenvoudig terug te kunnen vinden. In dit artikel geven we daarom een overzicht van de naar onze mening beste lees het later apps.

Instapaper

Een erg fijne tool om mee te werken is Instapaper. Via de browser extensies en mobiele apps van Instapaper kun je alle artikelen met één druk op de knop opslaan. Een groot voordeel van Instapaper is het design: erg overzichtelijk en er op gericht om zoveel mogelijk focus te houden.

Daarnaast kent de tool ook handige mogelijkheden: zo kun je artikelen snel in mappen onder verdelen zodat je ze snel terug kan vinden. Ook kun je in artikelen highlights maken, wat ideaal is als je later de hoogtepunten nog eens terug wil lezen. Gebruik je dit veel zul je wel voor de premium functie moeten gaan die voor een paar euro per maand beschikbaar is.

Ook beschikt Instapaper over de unieke mogelijkheid voor speedreading. Je krijgt de woorden dan in een snel tempo te zien, waardoor je een stuk sneller kunt lezen. Zeker een leuke functie, al moet het op deze manier lezen van artikelen je wel liggen.

Pocket


Pocket is net als Instapaper een overzichtelijke tool die makkelijk in gebruik is. Ook in het geval van Pocket kunnen artikelen offline worden teruggelezen. Een mooie aanvulling van Pocket zijn de aanbevelingen die worden gedaan op basis van jouw leesgedrag. Zo kun je makkelijk andere ‘top picks’ zien. Pocket richt zich op gebruik in de browser en heeft ook een mobiele app beschikbaar.

Verder kent Pocket ook een mogelijkheid om personen toe te voegen. Je kunt dan ook mensen met dezelfde interesses toevoegen om zo makkelijk te zien welke artikelen door hun worden aanbevolen. Zo zou je bijvoorbeeld een groep met collega´s kunnen vormen om onderling artikelen uit te wisselen.

Pocket is beschikbaar in een gratis versie waarmee je toegang krijgt tot de belangrijkste mogelijkheden. Daarnaast is er ook een premium beschikbaar met een aantal interessante mogelijkheden. In de premium versie verwijder je alle reclames, blijven artikelen altijd beschikbaar (ook als deze niet meer op de website zelf terug te vinden zijn en krijg je toegang tot een uitgebreide zoekfunctie.

Evernote

Een bekende tool om artikelen op te slaan is Evernote. Evernote is een uitgebreide tool met vele functies. Voor het opslaan van artikelen kun je de ‘Clip to Evernote’ functie gebruiken. Naast artikelen kun je ook delen van een tekst opslaan, een pagina of zelfs een hele site.

Naast deze unieke functie, kan Evernote nog veel meer. Zo kun je uitgebreide notities maken en projecten beheren. Ben je op zoek naar een eenvoudige en overzichtelijke tool om artikelen op te slaan, zou het kunnen dat Evernote zelfs te uitgebreid is.

Ben je echter op zoek naar een tool waarmee je veel meer kan om projecten als geheel te beheren, met daarbij artikelen die je wilt lezen en opslaan, dan is Evernote misschien wel de beste tool op de markt.

Gerelateerde artikelen

Online tools om nieuwe vaardigheden te leren

Vetedo
5 jaar geleden

Apps om je gewoontes bij te houden

Vetedo
5 jaar geleden

Evernote: ultieme tool voor notities

Vetedo
5 jaar geleden
Mobiele versie afsluiten