Het aantal tools om alles wat online plaatsvindt te ordenen is enorm. Om je wegwijs te maken in de wat ons betreft beste tools schreven we eerder onder andere al over Todoist, Trello en Evernote. Een andere tool die steeds populairder wordt op dit gebied is Notion.

De manier waarop Notion zich wil onderscheiden is door een tool te bieden die ‘alle’ andere tools overbodig kan maken. 

Waar kan ik Notion allemaal voor gebruiken? 

Dit betekent dan ook dat Notion voor een groot aantal zaken gebruikt kan worden. Denk hierbij aan de onderstaande functies:

  • Het maken van notities
  • Taken beheren 
  • Wiki´s inrichten 
  • Projecten orderen 
  • Kalender bijhouden

Hoe gaat Notion te werk? 

Al deze functies betekenen wel dat het geen tool is die je enkele simpele op kunt stappen.

In de basis heeft Notion een zelf in te richting hoofdpagina waarin je naar andere pagina’s kunt doorlinken. Daarnaast heb je links een menu met een overzicht van alle hoofd- en sub pagina’s. 

Elke pagina kun je geheel naar eigen inzicht inrichten. Om je hierbij te helpen zijn er bovendien  veel templates beschikbaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan takenlijsten, een wiki of een uitgebreide tabel. 

Aan de slag

Als je Notion gaat gebruiken kun je starten met een gratis versie. Aan de gratis versie kunnen onbeperkt gebruikers worden toegevoegd, kun je 1000 blokken inrichten en 5MB aan bestanden uploaden. 

Heb je meer nodig? Dan zijn er voor een redelijke prijs verschillende plannen beschikbaar. Zo heb je al voor een paar euro per maand de mogelijkheid om onbeperkt bestanden te uploaden.