Een bekend fenomeen: een lijst vol met boeken die je eigenlijk nog eens zou willen lezen, maar waar je niet doorheen komt. En waar moet je eigenlijk beginnen? Recent kwamen we hiervoor de ideale tool tegen: Blinkist.

Deze tool geeft je namelijk inzicht in de hoogtepunten van meer dan 2500 managementboeken. Door zogenaamde ‘blinks’ wordt er per onderdeel van het boek uitgelegd wat de belangrijkste boodschap van de schrijver is en vindt je aan het einde nog een beknopte samenvatting van het hele boek. In het totaal ben je per boek ongeveer 15 minuten bezig om alles door te nemen.

Blinkist

Hoogtepunten per boek

De korte leestijd stelt je instaat om in een snel tempo een goed beeld te krijgen waar elk boek over gaat en wat de belangrijkste learnings zijn. Hierdoor kun je ook gericht keuzes maken welke boeken je helemaal gaat lezen.

Ook als je een boek al eens gelezen hebt, zijn de samenvattingen van Blinkist handig om je geheugen op te frissen. Zoals aangegeven beschikt Blinkist op dit moment met meer dan 2500 boeken al over een behoorlijke bibliotheek. Bovendien worden deze op snel tempo aangevuld met zowel oude als recente boeken.

Misschien te verwachten, maar boeken van Nederlandse auteurs, tenzij internationaal doorgebroken, zijn momenteel niet beschikbaar.

Blinkist Premium

Naast de standaard versie kun je voor een paar euro per maand ook voor een premium versie gaan. Groot voordeel hierbij is dat de samenvattingen dan ook ingesproken zijn. Hierdoor kun je op elk gewenst moment de samenvatting van de door jouw gekozen boeken lezen.

Een lijst met de belangrijkste mogelijkheden van Blinkist premium:

  • Ingesproken samenvattingen
  • Ongelimiteerd toegang tot elk boek
  • Delen uit het boek opslaan
  • Offline gebruik voor je bibliotheek
  • Syncen met Evernote
  • Samenvattingen lezen in Kindle

Gebruiken van Blinkist

Interesse? Ga dan naar de officiële site en begin direct met lezen. Naast de website zijn er ook apps voor iOS en Android beschikbaar zodat je ook op je telefoon of tablet aan de slag kan gaan. Ook is het mogelijk om een gratis trial van 3 dagen voor de premium versie te nemen.

Op zoek naar interessante titels om te lezen? Lees dan ons artikel over de 5 beste boeken over productiviteit.